Image thumbnail

Om Mig

MIN HISTORIA

Som sagts så började resan en varm kväll i Helsingfors sommaren 2002. Min kollega upplevde att jag borde vidga mina vinvyer (han tyckte jag drack allt för dåligt vin helt enkelt) och anordnade således en middag med en provning av lite viner. Som du förstår öppnades en ny värld och intresset var väckt. Själva boken kom till efter att jag hamnat i sjuksäng i ett par veckor och inte kunde hitta en bok om Barolo på svenska. Då bestämde jag mig för att själv skriva en bok om en av mina stora passioner i livet, grundad på mina egna besök flera gånger per år sedan mer än 17 år tillbaka.

Anders tipsar

Smakprov - några av mina absoluta favoritviner

a
Commune

Novello

En av de minsta områdena för Barolo sett till volym men det finns flera bra tillverkare här. Min favorit är absolut Elvio Cogno.

a
Commune

Monforte D` Alba

Här finns tillverkare som producerar hela registret av viner. En personlig favorit är familjen Conternos Barolo riserva Monfortino, som också räknas till ett av världens finaste viner.

Commune

Barolo

Vinerna från Barolo är nästan uteslutande traditionella, längre macerationstider och lagring på botti. Ett av de mest eftertraktade vinerna är från vinodlaren Guiseppe Rinaldi, Barlo Tre Tine och Barolo Brunate.

a
Commune

Serralunga D´ Alba

Vinerna härifrån är som regel komplexa och mycket lagringsdugliga. En av de äldsta tillverkarna i området, Cappellano, är också högt rankad med toppviner såsom Barolo Otin Pië Rupestris.

a